garden

Top 5 tuinbloemen

Zonnebloemen zijn een van de meest populaire tuinbloemen. Ze zorgen voor geweldige tuinplanten en zijn ook eetbaar. Zonnebloembloemen zijn cirkelvormig, met een centrale schijf die naar de rijzende zon draait. Ze produceren niet alleen gezonde oliën, maar zonnebloemen staan ​​ook voor wensen en loyaliteit. Of je nu kiest voor eenjarige, vaste planten, voorjaarsbloeiende bollen of bloeiende heesters, deze planten zijn geweldig om kleur in je tuin te brengen en een leefgebied te creëren voor bestuivers.

Een verscheidenheid aan lupinebloemen is populair vanwege hun kleurrijke bloemaren. Deze planten worden tussen de twee en vier voet lang en bloeien van midden zomer tot herfst. Ze worden in de meeste zones als eenjarigen beschouwd, maar ze kunnen wel 30 cm hoog worden. Deze onderhoudsarme plant heeft geen onderhoud nodig en is eenvoudig vanuit zaad te kweken. Als je een zonnige plek hebt, kun je een paar zaadjes planten en het hele jaar door genieten van de kleurrijke bloemenshow in je tuin.

Bloeiende planten gedijen goed in goed doorlatende, losse grond en met organisch materiaal. Hoewel je geen hele tuin hoeft aan te leggen, moet je wel genoeg aarde opgraven om compost toe te voegen om de structuur te verbeteren en waardevolle voedingsstoffen toe te voegen. Als je verschillende bloeiende planten hebt geplant, kun je jarenlang genieten van prachtige bloemen. Hoewel een tuin hard werken kan zijn, zijn de beloningen onbetaalbaar. Als je klaar bent om te gaan tuinieren, vergeet dan niet de zaadpakketten en planttags te raadplegen om te leren hoe je de juiste planten en bloemen kweekt.

Zoete erwten hebben een zoete geur en kunnen een kamer parfumeren met slechts één klein boeket. Deze meerjarige bloemen zijn bolgekweekt en hebben enorme, komvormige bloemen die bloeien van de lente tot de zomer. Ze produceren echter geen bloemen na hun eerste lente, dus veel tuinders kweken ze als eenjarige planten en planten het volgende jaar nieuwe bollen. Dan zullen ze het volgende jaar zeker weer bloeien. Als je op zoek bent naar een unieke bloem voor in je tuin, dan zijn zoete erwten misschien wel de beste keuze voor jou.

Posts created 14

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top