garden

Plan je moestuin

Om een ​​moestuin productief te maken, moet u uw plantgebied plannen. De beste lay-out is een enkel bestand met rijen van 18 inch uit elkaar. Zorg er ook voor dat u ruimte vrijmaakt voor voetpaden en ruimte voor mechanische apparatuur. Afhankelijk van de grootte van uw tuin, moet u mogelijk rijen bijsnijden of intensief bijsnijden. In beide gevallen moet u onthouden dat timing alles is als het gaat om moestuinieren. Er zijn bepaalde gewassen die bepaalde temperaturen nodig hebben en in bepaalde seizoenen geplant moeten worden.

De plantdatum is afhankelijk van de tijd van het jaar en de zone waarin uw planten winterhard zijn. Zo geven de meeste groenten de voorkeur aan de volle zon zes tot acht uur per dag, terwijl andere wel wat minder kunnen verdragen. Als u niet het hele jaar door een overvolle tuin wilt hebben, kunt u containertuinen in de volle zon plaatsen. Maar als u in een gematigde zone woont, kunt u overwegen deze methode te gebruiken om groenten te verbouwen.

Idealiter zou uw moestuin in de buurt van een waterbron moeten liggen, aangezien water 90 procent van het gewicht van een plant uitmaakt. Zorg ervoor dat je je groenten elke dag of minstens één keer per week water geeft. Hoe meer water je ze geeft, hoe beter. Maar het kan tijdrovend zijn om emmers en slangen met water naar de moestuin te dragen. Als vuistregel geldt dat groenten ongeveer een centimeter water per week nodig hebben. Vaak is water geven ook essentieel voor het verplanten van zaailingen. Het helpt fragiele planten ook om diepe wortels te ontwikkelen, die beter in staat zijn om voedingsstoffen op te nemen. U kunt ook druppelirrigatie of soaker-huizen installeren om waterverspilling te minimaliseren.

Verhoogde bedden zijn de basiseenheid van intensieve tuinen. Hiermee kunt u de grondbewerking concentreren op kleine gebieden, waardoor de perfecte kweekomgeving wordt gecreëerd. Tussenplanten is ook een uitstekende manier om plagen en onkruidproblemen te verminderen. Maar u moet zich bewust zijn van enkele kanttekeningen voordat u iets in uw nieuwe moestuin gaat verbouwen. Het is belangrijk om uw moestuin zo georganiseerd mogelijk te plannen. Dit is een proces dat al duizenden jaren bestaat, maar het wint nu pas aan populariteit in de Verenigde Staten.

Naast herten zijn konijnen en bosmarmotten andere ongewenste bezoekers van uw tuin. Zorg ervoor dat u uw groenteplanten in een gebied plaatst waar deze dieren er niet bij kunnen. Herten kunnen uw moestuin gemakkelijk vernietigen, dus zorg ervoor dat u ze afschermt. Herten en konijnen kunnen uw gewassen verwoesten als ze het aantrekkelijk vinden. Als uw tuin zich in een gebied met open velden bevindt, wilt u deze dieren misschien ook buiten houden. Een schutting rond uw moestuin moet minimaal 15 cm diep zijn.

Het creëren van een succesvolle moestuin is voor iedereen mogelijk, ongeacht je ervaringsniveau. Met een beetje moeite en geduld kun je een moestuin in je tuin beginnen. Het kan een geweldige manier zijn om van verse groenten te genieten zonder waardevolle achtertuinruimte in beslag te nemen. Het is het beste om klein te beginnen en uw ruimte verstandig te plannen. Als de ruimte in je tuin beperkt is, kun je proberen groenten in een pot te kweken en in de zon te zetten.

Posts created 14

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top