Home gardening, love of plants and care. Small business.

Tips voor tuinontwerp

Planten zijn de juwelen van een tuin, maar ze mogen de rest van het landschap niet overweldigen. Gebruik contrasterende texturen en kleuren om een ​​harmonieuze en visueel stimulerende tuin te creëren. Een statige stoet van schaduwbomen zorgt voor beweging in een landschap. Kleur kan ook worden geïntroduceerd door accenten en brandpunten. Hier zijn enkele tips voor het ontwerpen van een tuin:

Kies inheemse planten. Deze planten bieden niet alleen leefgebied voor lokale soorten, maar bieden ook veel afwisseling en contrast met uw tuin. Inheemse planten zijn geëvolueerd met andere wezens, schimmels en microben, en ze kunnen een meer gevarieerde omgeving creëren. Het kiezen van planten die inheems zijn in de regio is een milieubewuste keuze en vereist mogelijk minder pesticiden. Als u in een gematigd klimaat leeft, overweeg dan planten die in uw regio voorkomen.

Bepaal uw behoeften. Verschillende tuinen vereisen verschillende hoeveelheden onderhoud, dus zorg ervoor dat u beslist wat uw behoeften zijn voordat u een ontwerp kiest. Bedenk hoe u uw tuin gaat gebruiken, in welk genre u wilt dat deze valt en hoeveel tijd u aan het project moet besteden. Bedenk ook hoeveel geld u zich kunt veroorloven om aan het project te besteden. Als je een huis huurt, kun je beginnen met het plannen van de tuin voordat je er intrekt, terwijl je het huis nog huurt. Overweeg draagbare functies zoals terrassen en potten.

Een goede grens kan een tuin in verschillende secties scheiden. In een tuin met een helling is een begrenzing vaak een muur of een haag. Als je op zoek bent naar een grens, kies dan iets met een sterke basis eronder. Dan is een korte omheining voldoende. Een paar extra functies kunnen de tuin een meer samenhangende uitstraling geven. Ze kunnen zelfs voor de veiligheid worden gebruikt. Er zijn veel voordelen van het gebruik van grensmuren en hekken in een tuin.

Als u overweegt een eigentijdse tuin te creëren, overweeg dan om structuren toe te voegen. Overweeg het gebruik van architecturale containers, gedurfde aanplant en enkele planten. Tuinbakken met strakke lijnen zijn een musthave. Reflectiepoelen zijn een belangrijk onderdeel van hedendaagse tuinen en worden ook op heilige plaatsen over de hele wereld gevonden. Hoewel ze misschien geen vissen of planten bevatten, hebben ze wel de kracht om toe te voegen aan de algehele sfeer van kalmte en rust.

Een andere tip voor het ontwerpen van een naturalistische tuin is het combineren van elementen van verschillende stijlen. Naturalistische tuinen zijn over het algemeen meer organisch dan formele tuinen en zijn vaak samengesteld uit een combinatie van naturalistische en door de mens gemaakte elementen. Deze ontwerpstijl maakt ook gebruik van verhoogde plantenbakken om verticale interesse en diepte te bieden. Evenzo zorgen leibomen voor structuur en verbeteren ze de balans tussen harde en zachte landschapsarchitectuur in een kleine tuin. Ze nemen ook niet veel ruimte in beslag en zijn ideaal voor kleine tuinen.

Meditatietuinen hebben een lange geschiedenis. Ze werden voor het eerst ontwikkeld in Azië en werden rond 1300 na Christus definitief in Japan. Het rechtlijnige ontwerp is een resultaat van het zenboeddhisme en was bedoeld om zowel mentaal als spiritueel te worden ingevoerd. Meditatietuinen staan ​​bekend om hun minimalistische vormgeving. Ze worden gekenmerkt door geharkte steen of zand om bergen en rivieren te vertegenwoordigen. Dit is bedoeld om afleiding te verminderen en de geest te helpen in een meditatieve staat te komen.

Posts created 14

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top