Gardening, garden.

Een tuinontwerp plannen en uitvoeren

Er zijn verschillende elementen van tuinontwerp die belangrijk zijn om te overwegen. De belangrijkste is de lijn, die door alles loopt, van het hek tot aan de horizon. Overweeg welke landschapselementen een lijn creëren die gebogen of recht kan zijn. Lijnen kunnen ook horizontaal of verticaal zijn. Een sterke lijn kan de aandacht vestigen op een bepaald gebied en de ogen van een bezoeker in een bepaalde richting leiden. Overweeg naast de lijn hoe u contrast in kleur en textuur kunt gebruiken om een ​​interessante tuin te creëren.

Een symmetrische tuin is minder duidelijk voor de waarnemer en kan vrijwel onzichtbaar zijn. Het doel is om een ​​harmonieuze, natuurlijke uitstraling te creëren. Hoewel de planten en landschapsmaterialen in deze stijl willekeurig lijken, zijn ze strategisch geplaatst om een ​​asymmetrische balans te creëren die een kijker voor de gek houdt door te denken dat ze deel uitmaken van een natuurlijk landschap. Door dit concept in uw tuinontwerp op te nemen, kunt u genieten van de schoonheid van een natuurlijke, ongerepte ruimte.

Formele tuinen hebben sterke contrasterende vormen tussen bomen, struiken en andere landschapsobjecten. Als u geen sterk contrasterende vormen gebruikt, kan uw landschap er onsamenhangend en verwarrend uitzien. Het gebruik van vormen en vormen in uw landschap is ook belangrijk voor het creëren van balans tussen harde en zachte landschapsarchitectuur. U kunt planten bijvoorbeeld groeperen op basis van hun vorm of hoogte om verschillende effecten te creëren. Ronde vormen voegen definitie toe aan een gemengde rand, terwijl heuvelachtige vormen een golvend ritme creëren.

Het kleurenschema dat u in uw tuin gebruikt, heeft invloed op hoe u over uw ruimte denkt. De kleur van de bloemen en andere planten moet complementair zijn, ondanks hun verschillen in de natuur. Een uitgebalanceerde combinatie van kleuren geeft uw tuin een aantrekkelijk gevoel, terwijl te veel contrast het ontwerp rommelig en onaantrekkelijk kan maken. Gebruik kleur met mate, maar houd er rekening mee dat te veel contrast verwarrend kan zijn. Het kiezen van kleuren en vormen in uw tuin kan ook van invloed zijn op hoe uw bezoekers de ruimte ervaren.

Zorg er bij het plannen van een tuinontwerp voor dat u een schaaltekening van uw eigendom maakt. Met een plan voorkom je dat je verkeerde planten en andere essentiële landschapselementen koopt. Gebruik bij het tekenen van de lay-out een schaal van 1/4 inch voor elke voet van uw landschap, wat zorgt voor veel details. Mogelijk moet u extra groot ruitjespapier gebruiken of meerdere vellen aan elkaar plakken. Een relatiediagram is handig bij het plannen van de lay-out van uw landschap. U kunt ook overwegen hoeveel tijd u na voltooiing van de tuin zult besteden aan het verzorgen van de tuin.

Bloemen spelen ook een grote rol bij het ontwerpen van tuinen. Terwijl grote bloemen de neiging hebben om prominenter te zijn, wijken kleinere bloemen ervan af. Kleine bloemen zijn luchtiger en gaan op in grotere gedurfde bloemen. Probeer kleinere bloemen aan de voorkant van je tuin te planten, terwijl grote bloemen aan de achterkant moeten worden geplant. De verschillende stijlen van tuinieren verschillen van tijdperk tot tijdperk. Probeer een tijdloze tuin te creëren die uw persoonlijkheid weerspiegelt. Je kunt ook ouderwetse planten in je tuinontwerp verwerken voor een nog klassiekere uitstraling.

Posts created 14

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top