Kamerbomen; een trend

Kamerbomen zijn de perfecte aanwinst voor elk huis. Hun vermogen om de luchtkwaliteit binnenshuis te verbeteren en stress te verminderen is een geweldige manier om waarde aan je huis toe te voegen. Je vindt ze bij vrijwel elk groot tuincentrum en zijn haast niet te missen door het vaak grote formaat. In deze blogpost nemen we een aantal van de populairste kamerbomen van dit moment door en geven we aan wat voor soort licht ze nodig hebben. Of je nu een groot raam hebt, een klein hoekje, of iets ertussenin, er is een kamerboom voor jou!

Bladverliezende bomen voor binnenverlichting

Bladverliezende bomen, zoals de treurvijg, zijn het meest geschikt voor kamers met veel licht. Dit komt omdat deze bomen temperamentvoller zijn en misschien niet goed gedijen bij minder licht. Als je een groot raam hebt, heb je geluk! Zorg er wel voor dat hij niet in direct zonlicht staat. Treurvijgen doen het ook goed met groeilampen. Afhankelijk van de grootte van je kamer, kun je ook Bamboo Trees proberen. Bamboe heeft niet zo veel licht nodig als een vijgenboom en kan behoorlijk groot worden.

Groenblijvende bomen voor binnenverlichting

Groenblijvende bomen, zoals de Norfolk Islands Pine, hebben baat bij minder licht omdat ze niet zo temperamentvol zijn. Norfolk dennen doen het ook goed met groeilampen. U kunt ze in hoeken of achterin uw kamer laten groeien en gemakkelijk plaats bieden aan uw andere decoraties. Dennenbomen zijn ook zeer geschikt voor omgevingen met een hoge CO2-uitstoot, zoals kantoren en klaslokalen.

Bloeiende bomen voor binnenshuis

Bloeiende bomen, zoals de Jacaranda, zijn een geweldige aanwinst voor elke kamer. Hun levendige bloemen en levendige kleuren geven leven en levendigheid aan elke ruimte! Jacaranda’s verdragen een breed scala aan lichtniveaus en doen het goed met zowel natuurlijk zonlicht als kunstlicht. Daarom zijn ze een goede keuze voor elke kamer in uw huis. Andere bloeiende bomen die goed binnenshuis kunnen gedijen zijn Kantha Shel, Poinciana, en Chinese Parasol.

Naaldbomen voor kamerverlichting

Naaldbomen, zoals de Dwerg dadelpalm, zijn geweldig voor weinig licht en hoeken. Door hun lage lichtbehoefte zijn ze zeer geschikt voor hoeken zonder veel natuurlijk licht. Dadelpalmen doen het ook goed bij lagere CO2-niveaus en groeien goed in kantoren en klaslokalen. Andere naaldbomen die binnenshuis goed gedijen zijn de Japanse lariks en de Chinese spar.

Samenvatting

Over het geheel genomen zijn er veel voordelen verbonden aan het hebben van kamerbomen in uw huis. Ze voegen een nieuw niveau van decoratie toe aan uw huis, helpen de luchtkwaliteit binnenshuis te verbeteren, en zorgen voor een meer ontspannen en rustige sfeer. Als je niet veel natuurlijk licht hebt, overweeg dan een loofboom of een naaldboom die goed gedijt bij weinig licht. Als je natuurlijk licht hebt en een groenblijvende, bloeiende boom kunt kweken, is een vijgenboom misschien een betere keuze. Houd er als laatste rekening mee dat het leuk is als de boom bij het interieur past! neem bijvoorbeeld Borek tuinmeubelen, deze zijn erg rustiek en neutraal waardoor ze goed samengaan met andere objecten.

Posts created 77

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top